Sunday, May 2, 2010

3. nädal 26.04.-02.05.10

Viitamissüsteemid ja viitekirjete vormistamine
http://lemill.net/content/webpages/viitamissusteemid-ja-viitekirjete-vormistamine

Ma pean ütlema, et siiamaani ma naudin käesolevat kursust. Väga huvitav on.
Bloggeri puuduseks on see, et kui ma tahan anda linki, siis ei saa ma määrata, kus link avaneb. Sunniviisiliselt avaneb samas aknas, mis on minu arvates halb, sest kaob pealeht. (Vähemalt Blogger (ja LeMill) käituvad nii. Kas keegi kasutab blogiprogrammi, kus saab määrata lingi avanemise kohta?)

Kodused ülesanded:

1. Koostage APA viitamissüsteemile vastavad viitekirjed järgmistele allikatele:

  • Vabalt valitud raamat teie raamaturiiulist.
Kasutades KnightCite veebilehte http://www.calvin.edu/library/knightcite/

Maeterlinck, M. (1993). Tarkus ja saatus (2. trükk). Tallinn: Kupar.

  • Amazonis müügil olev raamat (viitekirje koostamisel kasutage Amazonis raamatu kohta avaldatud infot).
Kui linkida raamatul, saab lahti ka esimesed lehed ja sisukorra, kust saab raamatu kohta rohkem infot - trükikoja jmt, aga nii vist ei olnud mõeldud...

Hawking, S. W. (2006). The Theory of Everything: The Origin and Fate of the Universe. Leitud 02.05.2010. http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=hawking&x=0&y=0

Ehlers, U., & Ullmo, P. (n.d.). Quality in eLearning. eLearning Papers n° 2. Leitud 02.05.2010 http://www.elearningpapers.eu/index.php?page=volume

  • Vabalt valitud konverentsiartikkel CMC 2008 konverentsilt.
Mikser, R., Reiska, P., Rohtla, K. (2008). Science Teachers' Interpretations About Interdisciplinary Teaching. Proceeding of the Third Int. Conference on Concept Mapping
A. J. Cañas, P. Reiska, M. Åhlberg & J. D. Novak, Eds. Tallinn, Estonia & Helsinki, Finland 2008. Leitud: 02.05.2010 http://cmc.ihmc.us/cmc2008papers/cmc2008-p401.pdf

  • Vabalt valitud ajaveebipostitus.
Astrid. (2010). Esimene nädal. Leitud 02.05.2010. http://astrid-adfontes.blogspot.com/2010/04/esimene-nadal.html

  • Vabalt valitud elektrooniline õppematerjal.
Prints, H. (2009). Ametikirjade eriliikide koostamine ja vormistamine: garantiikiri, volikiri, tõend. Tallinna Tehnikakõrgkool. Leitud 02.05.2010. http://ekool.tktk.ee/mod/resource/view.php?inpopup=true&id=6326

2. Parandage vead järgmises viitekirjes:

Väljataga T; Pata K; Laanpere M; Kaipainen M (2008) "Theoretical Framework of the iCampFolio – New Approach to Comparison and Selection of Systems and Tools for Learning Purposes". In: Proceedings of EC-TEL conference, LNCS. Springer.

Õige võiks olla:
Väljataga, T., Pata, K., Laanpere, M., Kaipainen, M. (2008). Theoretical Framework of the iCampFolio – New Approach to Comparison and Selection of Systems and Tools for Learning Purposes. Proceedings of EC-TEL conference, LNCS. Springer.

3. Juhul kui teie õppeasutuses on välja töötatud kirjalike tööde vormistamise juhend, siis võrrelge selle juhendi viitekirjete vormistamise osa APA, MLA ja Chicago viitamisstiilidega. Millisele viitamisstiilile teie õppeasutuse juhend kõige lähemal on?

Nüüd, tutvunud selle nädala õppematerjalidega, võin öelda, et Tallinna Tehnikakõrgkool kasutab viitamisel APA stiili (vastuseks ka mu esimese õppenädala blogipostituse kommentaarile).


Pärast ülesannete kallale asumist ja vastuste valmiskirjutamist ei loobu ma mõttest, et teema on huivitav, aga jube keeruline on see küll. :-/ Nii et õppejõudude nädala kokkuvõttes loodan leida korrektsed vastused.

3 comments:

  1. Viidetes teeksin vormistaksin ma mõned asjad teistmoodi. Saad enda postitust võrrelde minu näidetega, mis nüüd kursuse ajaveebis nähtaval on.

    Väike täpsustus ka uues aknas avanevate linkide kohta. Tegelikult on Blogger ajaveebis võimalik linke nii lisada, et need avanevad uues aknas. Selleks tuleb linkide tegemise järel valida ajaveebipostituse HTML vaade (sakk "Edit Html" tekstitoimeti paremal ülanurgas) ning lisada postituse sisse lingi järele üks täpsustav atribuut "target", mille väärtuseks on "_blank".

    Üks näide on siin: http://pyramdesign.angelfire.com/nim/html_ankur.html

    ReplyDelete
  2. Üks täpsustus veel:

    WordPress ajaveeb pakub lingi lisamisel kohe rippmenüüga kahte valikut: "Open link in the same window" ja "Open link in a new window".

    ReplyDelete
  3. Amazonist leitud raamatu viite osas jäid ilmselt meie endapoolsed selgitused puudulikuks - viidata ei saa Amazoni veebisaidi leheküljele (selle aadress muutub tõenäoliselt suht varsti). Tuleks ikkagi viidata Hawkingi raamatu trükiversioonile, koos kirjastaja ja väljaandmiskohaga - seda paraku Amazon ei näita (aga selles just ülesande mõte oligi, et otsiksite Google abil lisainfot). Ülejäänud viitekirjed on eeskujulikult vormistatud!

    ReplyDelete