Tuesday, October 5, 2010

2. ülesanne - veebipõhised e-portfooliote keskkonnad

Võrdlen e-portfooliot pakkuvaid veebikeskkondi.

Kõigepealt tundub, et e-portfooliod on pigem loomeinimeste rida (nt portfoolio.ee), neid leiab otsimootoriga kõge kergemini. Kirjutan siia 2 mõnusat portfooliote lehte. Need on küll kunstirahva omad, aga ehk kunagi jõutame ka Eesti õpetajaskonnaga niikaugele, et oleks ühtne intuitiivne keskkond, kuhu koonduvad meie väikse riigi erinevate tasemete õpetajad(õppejõud).
http://www.behance.net/
http://carbonmade.com/examples

http://www.higheredspace.com - HingherEdSpace.
Seal tundub olevat kõike liiga palju. Võibolla on asi selles, et ma isiklikult ei otsi aktiivselt uusi tutvusringkondi ja äripakkumisi. Ka ei ole ma aktivne artiklite kirjutaja jne. Mulle tundub, et kui ma seda keskkonda kasutaksin, oleks see mulle nagu teine kodu: seal on kõik minust ning seal võib veeta tunde. Üks lahe vidin oli seal küll: polli tegemine on väga lihtne. Aga nagu kirjutasin - seal on KÕIKE.

http://demo.mahara.org/ - Mahara.
Siin on keskkond sõbralikum kui eelpool mainitud. Ka pakub ta kõiki minu arvates vajaminevaid võimalusi. Ma päris hästi siiski ei orienteerunud, kuidas grupeerumine toimub. Tundub, et seal on hulk servereid (kes gruppe haldavad) ning kui ma tahaks 2 erinevas serveris olevasse gruppi kuuluda, pean justkui 2 kohta sisse logima? Vbl ma saan valesti aru.

Näited
Pika otsimise jooksul leidsin ma vaid kunstnike e-portfoolioid. Oleksin siin tahtnud õpetajate omasid ära tuua... Kui koolielu leht jälle tööle läheb, ma loodetavasti täiendan seda lõiku siin.
Ettevõtete portfoolioid ei hakka siia linkima, neid on hulgi, kõik tutvustavad oma kaupa nig iseennast.

Muidugi märgin ära Helen Barretti enda portfoolio - inimese, kes on maailmas eP guru.

No comments:

Post a Comment