Thursday, October 21, 2010

4. ülesanne - mõistekaardi algus

Natuke definitsioone, mis mulle sobivad:
Personaalne õpikeskkond ei ole tarkvara lahendus vaid on rohkem tehnoloogia kasutamise uus lähenemine või metoodika e-õppes. Personaalsed õpikeskkonnad on õppija poolt hallatavad ja kontrollitavad keskkonnad, mis toetavad õppijat õpieesmärkide püstitamisel, õppesisu ja protsessi organiseerimisel ning suhtlemisel teiste õppijatega ning õpetajatega. Personaalsed õpikeskkonnad on dünaamiliselt ja pidevalt muutuvad keskkonnad, kus ülesehitus ja vahendid sõltuvad kasutaja hetkevajadustest.
(http://htk.tlu.ee/elearning/kursus/lugemismaterjal/moodul-1-uue-opikeskkonna-otsingul/)

Kuidas teha mõistekaarti? (Mõistekaart on minu jaoks uus mõiste.)
Valisin vahendi Dabbleboard, sest see on veebipõhine - järelikult ei sõltu ma arvutist, saan seda kasutada kus parasjagu olen. Ma ei pea isegi sinna kontot looma, teen kaardi veebipõhiselt, salvestan ja teades aadressi jätkab pärast samast kohast. (või vähemalt tundus mulle nii)

Minu portfoolio mõistekaardi algus (tõesti väga algus): http://dabbleboard.com/draw?b=Guest470824&i=0&c=e699b7b8ad29fa30ca8bc26fb560d545e67a4dc5

Aga vaatan lähemalt veel ka http://flowchart.com/demo/, vbl hakkan hoopis seda kasutama.

1 comment:

  1. Tere,

    Hetkel mõistekaardi algus ei avane, annab veateate, kuid kui see on algusejärgus, siis pole ilmselt hullu, aega selle viimistlemiseks on.

    Kairit tervitades

    ReplyDelete